Tradycyjne pieczywo z Piekarni Pochopień

Świeżość i tradycyjny smak z Piekarni Pochopień Piekarnia Pochopień może poszczycić się tradycjami sięgającymi 1946 roku.…

Kiszona kapusta – dlaczego warto dodać ją do swojego jadłospisu?

Specyficzny smak białej kapusty kwaszonej jest integralną cząstką środkowoeuropejskiej kuchni. Jest ona elementem szeregu dań i…

Czego nauczysz się na kursie kulinarnym?

Udział w kursie kulinarnym to doskonały sposób na zdobycie przydatnych umiejętności – poznanie tajników przeróżnych receptur…

Smaczna tradycyjna zupa – barszcz czerwony na zakwasie

Trudno jest uważać, iż barszcz czerwony to danie wyłącznie na święta, którą jemy zwykle w czasie…

Migdały, czekolada, a może włoskie nugaty? Przegląd dodatków do kawy

Wielu z nas przyzwyczaiło się do spożywania kawy w biegu w drodze do pracy bądź do…

Dania kojarzone z polską kuchnią – o żurku i barszczu białym

Ostatnio coraz rzadziej zjadamy dwuposiłkowe obiady. Przez chroniczny braku czasu, a przez to potrzebę szybkiego najedzenia…

Zdrowa żywność – o sokach z kiszonej kapusty i kiszonego buraka

Od wieków w rodzimej kuchni używa się kiszonych warzyw. Ostatnio jednakże często wymienia się także ogromne…

Nie tylko ogórek kiszony – o domowych kwaszonych przetworach z warzyw

Warzywa kiszone są tak mocno zakorzenione w tradycyjnej kuchni polskiej, że wydaje nam się, iż jest…

Co można kisić? Popularne i nietypowe propozycje

Kiszonki są doskonałą i zdrową przekąską lub napojem, zawierającymi wiele cennych witamin i minerałów, a także…

Lecznicze właściwości soku z kiszonych buraków

Zalety kiszonek Wprowadzenie do swojego codziennego jadłospisu kiszonych warzyw i owoców lub soków z kiszonych warzyw…