Ekspresy do kawy oparte na systemie Nescafe Dolce Gusto na dobre wtopiły się w pejzaż polskich…
Kuchnia i przepisy

Tradycyjne pieczywo z Piekarni Pochopień
Świeżość i tradycyjny smak z Piekarni Pochopień Piekarnia Pochopień może poszczycić się tradycjami sięgającymi 1946 roku.…

Kiszona kapusta – dlaczego warto dodać ją do swojego jadłospisu?
Specyficzny smak białej kapusty kwaszonej jest integralną cząstką środkowoeuropejskiej kuchni. Jest ona elementem szeregu dań i…

Czego nauczysz się na kursie kulinarnym?
Udział w kursie kulinarnym to doskonały sposób na zdobycie przydatnych umiejętności – poznanie tajników przeróżnych receptur…

Smaczna tradycyjna zupa – barszcz czerwony na zakwasie
Trudno jest uważać, iż barszcz czerwony to danie wyłącznie na święta, którą jemy zwykle w czasie…

Migdały, czekolada, a może włoskie nugaty? Przegląd dodatków do kawy
Wielu z nas przyzwyczaiło się do spożywania kawy w biegu w drodze do pracy bądź do…

Dania kojarzone z polską kuchnią – o żurku i barszczu białym
Ostatnio coraz rzadziej zjadamy dwuposiłkowe obiady. Przez chroniczny braku czasu, a przez to potrzebę szybkiego najedzenia…

Zdrowa żywność – o sokach z kiszonej kapusty i kiszonego buraka
Od wieków w rodzimej kuchni używa się kiszonych warzyw. Ostatnio jednakże często wymienia się także ogromne…

Nie tylko ogórek kiszony – o domowych kwaszonych przetworach z warzyw
Warzywa kiszone są tak mocno zakorzenione w tradycyjnej kuchni polskiej, że wydaje nam się, iż jest…

Co można kisić? Popularne i nietypowe propozycje
Kiszonki są doskonałą i zdrową przekąską lub napojem, zawierającymi wiele cennych witamin i minerałów, a także…